Szereprulett önismereti pszichodráma csoportok

"Áldozathibáztatást nyomokban sem tartalmaz"

A mi csoportunk abban különbözik a többitől, hogy kifejezetten bátorítjuk a gender-szempontok megjelenését. Ez rengeteg dolog lehet: a nemi szerepek megélése és az ezzel kapcsolatos feszültségek, frusztrációk vagy épp megvalósítatlan vágyak; de ide tartoznak a nemi identitással és szexuális orientációval kapcsolatos kérdések, problémák is.

A csoportfoglalkozások során létrejön egy biztonságos, transzparens tér, amelyben a csoporttagok mernek kísérletezni, ez a kísérletezés pedig sokszor nagy felismerésekhez vezet

Vannak olyan improvizatív gyakorlataink, amelyek kifejezetten azt szolgálják, hogy a szereplők megéljék, milyen nőnek és férfinek lenni; milyen szakítani a berögzült nemi mintákkal; milyen érzés belebújni egy másik szerepbe.

Feszegetni a határainkat és megszabadulni bizonyos szerepeinktől hatalmas megkönnyebbülést jelent, és sokszor pont ez biztosítja a kiindulópontot ahhoz, hogy új fejezetet nyithassunk az emberi kapcsolatainkban.

Az elfogadás abban segít, hogy a szorongás szintjét nagymértékben csökkentheti. A vezetői attitűdünk és a csoportdinamika is olyan, hogy empátiával, nyitottsággal és őszinte kíváncsisággal fogadjuk a társadalom által akár szélsőségesnek bélyegzett témákat is. 

Please reload

2021. elején indul újabb 250 órás önismereti csoportunk, MÁR LEHET csatlakozni!