Szakmai programok

dramatistáknak & érdeklődőknek

Jun 04, 2020

Csoportdinamikai kihívások kezelése a pszichodráma csoportban - Csoportdinamika workshop

A workshop célja, hogy a résztvevő képzésben lévők és végzett vezetők jól alkalmazható segítséget kapjanak csoportjaik vezetéséhez.
Ezért a csoportdinamikai elméleteket mindig konkrét helyzetekhez és jelenségekhez kötjük: a csoportszervezés és vezetés helyzeteihez (interjú, első alkalom kezdete és lezárása, második alkalom, csoport lezárása, protagonista kiválasztása, problémás csoporttag), a csoportban gyakran megjelenő jelenségekhez (agresszió, rivalizálás, hallgatás, ellenállás, keretek sérülése, klikkesedés, tabuképzés, csoportlázadás), valamint a résztvevők által hozott problémás vagy kérdéses esetekhez.
A workshop során a helyzetek elemzésére konkrét csoportdinamikai modelleket (Jéghegy modell, Bion-i modell, Schindler szerepdinamikai modellje) és általánosabb dinamikai megfontolásokat (áttételi dinamika, tematikus dinamika) használunk majd.

Nov 15, 2018

PanPan-PanPan-PanPan - Csoportdinamika workshop

Workshopunkon olyan csoportdinamikai helyzeteket elemzünk és modellezünk, melyek alkalmasak a vezetők vészcsengőjének bekapcsolására és akár a  csoport integritását, létét is veszélyeztethetik. Hozhattok eseteket, mi is hozunk modellhelyzeteket.  A  2. nap  végére általános szabályokat igyekszünk megfogalmazni, melyek segítenek elviselni és kezelni a stresszt, amely ezekkel a helyzetekkel jár.

A workshopot elsősorban kezdő vezetőknek, vezetőpárosoknak ajánljuk, de gyakorló vezetők érdeklődésére is számot tarthat hiánypótló témája és újszerű megközelítése miatt.

Jun 29, 2018

KáVé Klub - Kezdő Vezetők Klubja workshop I.

Amikor pszichodráma csoportot tervezünk indítani, sokfelé oszlik a figyelmünk: elindul-e a csoport, hol legyen, hogy interjúzzunk, milyen technikákat alkalmazzunk, hogy építsük fel az alkalmakat,  stb. Talán kevesebb figyelem, körültekintés és tudatosság jut a legelső és legfontosabb döntésnek: hogy kivel kössünk vezetői szövetséget. Pedig a csoportfolyamat sikerének egyik kulcs tényezője ez, hiszen a folyamat során ketten, közösen, egymást erősítve, támogatva, és közben magunkat is képviselve kell megoldanunk a váratlan, vezetőt próbáló helyzeteket. Workshop-sorozatunkban hiánypótló jelleggel, a vezetői együttműködés szempontjából foglalkozunk a csoport folyamattal.

A műhely gyakorlatias lesz, sok egyéni élménnyel, interakcióval, hasznos tippel és technikával.

Apr 26, 2018

Indítunk együtt csoportot? - workshop a Magyar Pszichodráma Egyesület kongresszusán

A vezetői együttműködés minden dramatista munkájának fontos része, nagy hatással van a csoporttagok munkájára, és az egész csoportfolyamatra egyaránt. A téma mind szakmai, mind pedig önismereti aspektusokkal is bír, és erősen meg tudja dolgoztatni a bennünk élő vezetőt. Workshopunk során tudatosítani fogjuk a vezetői együttműködésnek a csoportfolyamatra gyakorolt hatását. Arra adunk lehetőséget, hogy a résztvevők aktuális, a vezetői  együttműködést érintő  kérdéseikkel dolgozzanak, és kifejezetten ebből a szempontból lássanak rá a saját vezetői működésükre,  valamint  a vezetőtársukkal való kapcsolatukra.

Please reload