Nők az üzletben: esélyek és kihívások

Ahhoz, hogy megértsük azokat a kihívásokat, amelyekkel  a nők találkoznak az üzleti szférában, először fel- és el kell ismernünk azt a tényt, hogy a nők és a férfiak más jellegű feltételekkel és elvárásokkal szembesülnek munkájuk során.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG KIMONDOTTAN NŐKNEK SZÓLÓ TRÉNINGEKRE?

Minden egyes szervezetnek van egy saját nemi szerep-világnézete, amely meghatározza, hogy az adott munkahelyi környezetben mi a nők és a férfiak szerepe, lehetőségei és korlátai. Egyfajta  gender-szerződés ez, amelyet a szervezet tényként kezel, és be is tartat mindenkivel. Ismeretes, hogy  a nőknek számos, a nemükből fakadó sztereotípiával, előítélettel kell megküzdeniük,  a gender-alapú egyenlőtlenségnek sokféle, többnyire bújtatott, rejtett változata létezik.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK TRÉNINGÜNK MÁS, NŐKNEK SZÓLÓ KÉPZÉSTŐL?

​Tapasztalatunk szerint az  a képzés, amely figyelmen kívül hagyja a tágabb vállalati , és még tágabb társadalmi környezetet, és kizárólag az egyéni vezetői kompetenciák és soft skill-ek fejlesztésén dolgozik, hosszabb távon erős belső ellentmondást generál a legtöbb női vezetőben.  A nőknek a vállalati környezet minden szintjén olyan specifikus, a nemükből fakadó akadállyal és gáttal kel megküzdeniük, amelyek sok esetben még számukra sem nyilvánvalóak. Fejlesztő szakemberekként és trénerként feladatunknak tartjuk, hogy ezeket a - többnyire - búvópatakként működő, rejtett  tényezőket segítsünk felismerni a nőknek, egyidejűleg támogatva őket abban, hogy erőforrásaikat mozgósítva adekvát megküzdési stratégiákat dolgozzanak ki az üzleti szférában. Valljuk, hogy nem elég a vezetőképzés, a nő vezetők fejlesztéséhez átfogó diverzitás- és gender-szentzitív módszertanra  és szemléletre van szükség. 

KERETEK

Programjainkat és képzéseinket megrendelőink egyéni igényei és elképzelései szerint állítjuk össze,

Önhöz, és/vagy üzleti szervezetéhez igazított, személyre szabott tematikával és ütemezéssel.

Kérjük,  jelezze érdeklődését az alábbi "KAPCSOLAT" menüpontban, és hamarosan keresni fogjuk!