Együttműködésünk a Nézőpontváltó Egyesülettel

Mindennapi (pszicho)drámáink

A Nézőpontváltó Egyesület, amely az egészségmegőrzés alapjának tekinti a gondolatok megújítását is magában foglaló betegségmegelőzést, új területre merészkedik a figyelemfelhívás, és az ismeretterjesztés eszközeit segítségül hívva.

Az új tárgykör ugyanolyan óriási, társadalmi tabutémának számít, mint a daganatos- és egyéb krónikus betegségekkel, a haldoklással, vagy a halállal kapcsolatos kérdések.

Ez a terület az élet közepi válság gyűjtőfogalomba tartozó fizikai-, szellemi-, és főként mentális öregedés, a menopauza, klimax.

A célunk erről a tabutémáról egy nyílt, közösségi párbeszéd kialakítása, amelyben.....

 

 

A témával kapcsolatban AJÁNLJUK:  Sári Edina Menőpauza című nagysikerű regényét!

Edina végzettségét tekintve: marketing- és PR-szakember, hivatása szerint: író, újságíró, a Nézőpontváltó Egyesület elnöke.Nyolcadik éve dolgozik a civil szférában, 2010 júliusától önkéntesként, 2013 decemberétől pedig hivatásszerűen segíti a rákellenes küzdelmet. 2016-ban alapította meg a Nézőpontváltó Egyesületet, amely a mentális rekreációt az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés középpontjába állító színházi rákellenes staféta programot szervezi.

Munkájában a prevenciót hangsúlyozza, fontosnak tartja az egymásra figyelést, egymás támogatását, ugyanakkor alapvetőnek érzi a személyiség önmagára való reflektálásának szükségességét is, mert szerinte csak e kettő harmóniájának ötvözetéből születhet meg az igazi egység.

 

Első, tényalapú regénye, az Életrevaló, 2014-ben jelent meg, ezzel megteremtve a szórakoztató egészségügyi edukáció hazai irodalmi alműfaját. A kötetben a petefészekrák, és az abból való gyógyulás lehetőségének bemutatása mellett, szakorvosokkal készített laikusok számára közérthető interjúkat.

Mivel szereti feszegetni a társadalmi méretű, egészségügyi tabutémákat, 2017. októberében jelent meg harmadik kötete, a MeNŐpauza, amely szintén a szórakoztató egészségfejlesztés kategóriájába tartozó, de fikciós mű. A regény a klimaxról szól, de másképpen, mint az megszokott, hiszen negyven után egy nő előtt két út áll: vagy felfelé, vagy lefelé.

A könyv főszereplőjéhez, Nikohoz hasonlóan a legtöbb nő dacosan inkább széllel szemben, mint hátszéllel halad tovább. Annak ajánljuk, aki próbálta már a panaszait olyan furcsa nevű, és még furcsább ízű szerekkel enyhíteni, mint a poloskavész. Aki érezte már azt, hogy kívánja ő a férjét, de leginkább a háta közepére. Aki igyekszik feltűnés nélkül hunyorogni, amikor kisbetűs szöveget kell olvasnia. Aki próbált már megszökni a saját életéből, hogy azután önmaga javított változatára rátalálva visszatérjen, és azt mondja: oké, elmúltam negyven. Akkor innentől kezdve felfelé fogok haladni. :

Az életigenlő, humoros, pazar olasz ételleírásokkal, erotikával fűtött, és nagy amplitúdójú érzelmekkel teli történet mellett szakorvosokkal készült interjúk kerekítik egésszé a MeNŐpauzát.

 

 

 

 

 

 

Sári Edina

A MeNŐpauza az ország összes könyvesboltjában megvásárolható, és megrendelhető a http://cserkiado.hu/regeny-eletrajz/menopauza-9789631298802-15253.html oldalon.