Kritikai szemlélettel dolgozó, a nemi szerepszocializó és az egyéni problémák összefüggéseire érzékenyen figyelő pszichodráma vezető vagyok. Budapesten születtem és nőttem fel, már egészen kicsi koromban figyeltem a nagyokat és gondolkodtam azon, hogy miért mondják sajnálkozva csendes, szelíd, visszahúzódó nagypapámra hogy nem férfias, ugyanakkor karakán, vagány, az élet legelképesztőbb helyzeteire is megoldást találó nagymamámra, hogy nem eléggé nő. Nekem ők emberek voltak, sokfélék, miért és minek ez a sok ítélkezős skatulya? Ezekre az alapokra, első benyomásokra építkeztek később Svédországban töltött éveim, ahol láthattam, hogy mekkora felszabadultságot hoz férfinak és nőnek egyaránt a nemi sztereotípiák lebontása, egyedi személyiségük elvárások nélküli megélése. Saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy milyen sokat jelent berögződéseim tudatosítása és átdolgozása.

 

Mélyen hiszek abban, hogy bizonyos  társadalmi elvárások és  korlátozó hiedelmek megfosztják a férfiakat és a nőket egyaránt attól, hogy kiteljesedjenek. Segítő szakemberként célom, hogy minél több hozzám forduló tudatában legyen a neméből fakadó külső és belső korlátok mibenlétének, és közösen keressünk reális, megvalósítható eszközöket és módszereket ezek meghaladásához.  Remélem, egyre több embernek lesz lehetősége ezt a folyamatot megtapasztalnia.

A saját utam is hosszú volt míg eljutottam odáig, hogy hozzá tudjak tenni mások útjához. Több éve tettem fel a kritikai szemüveget, sokféle módszerrel kísérleteztem az önismereti csoportokban és az egyéni konzultációk során, és ma már egyre élesebben látom, hogy mi működik,de azt is, hogy rengeteg tenni- és tanulnivaló van még előttem. Folyamatosan képzem magam mind szakmailag, mind személyes téren, mind szupervíziós kereteken belül.  

Nagyon motivált és még annál is lelkesebb vagyok, és bízom benne, hogy sok mindenkivel keresztezik majd egymást az útjaink  valamilyen formában.

Hitvallás

Mottó: Önmagam vagyok, mivel mindenki más már foglalt

Molnár Erika

Alapító, vezető tréner

Kíváncsi, hogy hogyan dolgozom?